DOKTOR VLADIMIR STUPAR OPISAO PUT KROZ KOJI DUŠA PROLAZI POSLE SMRTI: Prva dva dana se DEŠAVA nešto najluđe
Vladimir Stupar, Foto: YOUTUBE PRINTSCREEN/TV HRAM

PAŽNJA

DOKTOR VLADIMIR STUPAR OPISAO PUT KROZ KOJI DUŠA PROLAZI POSLE SMRTI: Prva dva dana se DEŠAVA nešto najluđe

Dva dana nakon smrti, duše pokojnika lutaju, posjećujući mjesta koja su voljele u životu.

Objavljeno:

Protojerej-stavrofor profesor doktor Vladimir Stupar otkriva kako duša putuje kroz podnebesje, suočava se s iskušenjima i mitarstvom, te na koji način naši postupci i molitve mogu uticati na sudbinu duše nakon smrti

Smrt je neizbežna faza ljudskog života koja izaziva mnoštvo pitanja i tajni. Prema učenjima crkve, prva dva dana nakon smrti igraju ključnu ulogu u putovanju duše. Dok se telo ostavlja za sobom, duša kreće na svoje putovanje, posećujući poznata mesta iz prošlosti. Ovaj period, kako tvrdi profesor Vladimir Stupar, donosi sa sobom niz izazova i iskušenja, ali i mogućnosti za dušu da se oslobodi tereta tela i telesnosti.

U ovom uvodu, istražićemo što se dešava tokom prvih dva dana nakon smrti prema predanju crkve, kao i važnost molitve trećeg dana i dalje. Otkrijte kako duša putuje kroz podnebesje, suočava se s iskušenjima i mitarstvom, te na koji način naši postupci i molitve mogu uticati na sudbinu duše nakon smrti. Pripremite se za putovanje kroz tajanstveni svet duhovnosti i otkrijte dubine verskih učenja koja oblikuju naše razumijevanje života i smrti.

Duh
foto: Printscreen/Tviter

Putovanje duše nakon smrti: Prva dva dana

Dva dana nakon smrti, duše pokojnika lutaju, posjećujući mjesta koja su voljele u životu. Prema učenju Crkve, duše nikad nisu same u svom lutanju.

Važnost molitve trećeg dana

"Molitva trećeg dana nakon smrti je najvažnija", kako je govorio Sveti Makarije Aleksandrijski. U trenutku smrti, anđeo dolazi i uzima dušu, pomažući čoveku u odvajanju duše od tijela, zajedno s anđelom čuvarom.

Duša uznosi na nebo trećeg dana

Treći dan duša se uzdiže na nebo, prolazi kroz podnebesje i dolazi do prestola Božjeg, do Isusa Hrista, gde će se u 40. danu odrediti hoće li biti u svetlu ili tami do vaskrsenja ili Strašnog suda.

Ispitivanje duše i mitarstvo

Protojerej-stavrofor Stupar također govori o mitarstvu, ispitivanju duše i nebeskim carinicima koji je proveravaju. Duša se ispituje, a svaka dobrota i ljubav koju smo učinili će biti uzeta u obzir.

Molitva i dobra dela

"Nakon tih 40 dana, najmanje dobro delo i delo ljubavi koje smo učinili, bit će uzeto u obzir. Tog dana, na privremenom sudu do vaskrsenja i Strašnog suda, odlučit će se hoćemo li ići u Carstvo Božje ili u tamu - do konačnog suda kada će suditi živima i mrtvima."

"Neka naši bližnji u tih 40 dana molitvama i dobrim djelima učine mnogo za nas", zaključuje profesor Stupar.

02:40

HASAN DUDIĆ OTKRIO KAKAV JE DŽEJ BIO PRED SMRT! Nije mi dao da uđem u kafanu zbog ćerke! Uporno mi tražio jednu stvar

(Espreso/Najžena/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.